Vasúti kedvezmény

A Kormány 1502/2017 Korm. határozata alapján a Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeumát az általános iskolák, a szakiskolák, a szakmunkásképző iskolák, gimnáziumok és szakközépiskolák nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulói csoportosan, díjmentes vasúti utazás igénybevételével látogathatják.

Egyúttal felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy az országos múzeumok látogatásáról szóló 1160/2002. (IX. 26.) Korm. határozat érvényét vesztette, az országos múzeumok, valamint egyes nemzeti emlékhelyek és műemlékek látogatásáról szóló 1502/2017-es kormányhatározat érvényes.

Letölthető fogadónyilatkozat

Szeretnénk megkönnyíteni a hosszadalmas utánajárások és regisztrációk fáradalmait, ezért az itt letölthető fogadónyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével Ön könnyen elintézheti csoportja látogatását és ingyenes utaztatását intézményünkbe.

Kérjük, hogy a fogadónyilatkozatot az 5. pontig kitöltve Word formátumban, elektronikusan küldje el a jakocs.boglarka@nhmus.hu e-mail címre!

A fogadónyilatkozat csak a Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeuma pecsétjével ellátva érvényes. A fogadónyilatkozat nem biztosít soron kívüli bejutást a múzeum kiállításaira.

A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti a „Bejelentés” nyomtatvány alapján. Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) fogadó nyilatkozatot köteles a „Bejelentés”-hez csatolni. A Bejelentés című nyomtatvány melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolványának adatai. Ennek nyomtatványa erre a linkre kattintva letölthető: diáknévsor a vasúti kedvezményhez.

A Bejelentés című nyomtatvány letölthető a MÁV-START honlapjáról vagy a szolgáltatásértékesítő munkatársaktól kérhető. (http://www.mav-start.hu/res/bejelentes_csoportos_mav_start_2011.pdf)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőzően 7 munkanappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. részére.