Borzongás a múzeumban - éjszaka a múzeumban, éjszaka az erdőben

napszak: délután, este
program típusa: rendhagyó tárlatvezetés, tematikus foglalkozás
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, középiskolások, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők

Éjszakai tárlatvezetés, ahol elsősorban a múzeumban megtalálható, de a természetben csak ritkán szemünk elé kerülő, éjszakai életmódot folytató állatokat mutatunk be. Egyes fajok hangjai megborzongtathatják a látogatót, de nagy ijedtségre nem kell számítani.
Éjszakai tárlatvezetés, ahol elsősorban a múzeumban megtalálható, de a természetben csak ritkán szemünk elé kerülő, hiszen éjszakai életmódot folytató állatokat mutatunk be. A tárlatvezetés sötétben történik, csupán a tájékozódást biztosító megvilágításnál. A szakvezető egy lámpával világítja meg a bemutatandó fajokat, melyeknek először a hangja szólal meg egy hangszórón, majd a megvilágított állatról, főleg éjszakai életmódjáról egy rövid ismertető hangzik el. Egyes fajok hangjai megborzongtathatják a látogatót, de nagy ijedtségre nem kell számítani. Bemutatásra kerülő fajok: gímszarvas, dámvad, őz, muflon, vaddisznó, róka, borz, vidra, nagy pele, denevérek, bölömbika, fürj, fogoly, erdei fülesbagoly, gyöngybagoly, uhu, macskabagoly, füleskuvik, ugartyúk, nagypóling, kakukk, búbosbanka, kuvik, levelibéka, sárgahasú unka, zöld varangy, tavi béka, vízityúk, kis vízicsibe, guvat, erdei szalonka, zöld lombszöcske, óriás énekeskabóca, éjjeli pávaszem, cickány, házi egér, nyest, feketerigó, bakcsó, berki tücsökmadár, mamut, medve.


Helyszín: állandó kiállítás

E-MAIL:
btmzirc@nhmus.hu
JEGYÁRAK:
A részvétel díja 1000 Ft/fő.

Zirci intézmények egészségügyi és rendvédelmi dolgozóinak, pedagógusainak 500 Ft/fő.

 

Programidőpontok:
2021. OKT 29. 17:00 - 18:00
2021. OKT 29. 18:00 - 19:00
Programidőpontok leírása
Az éjszakai tárlatvezetés időtartama 1 óra.

Az első csoport 17, a második 18 órakor indul.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
E-mail: szoke.edit@nhmus.hu
Telefon: +36-88-575 300
Leírás:
A program természetéből adódóan az egy-egy turnusban részvevők száma korlátozott, ezért kérjük, részvételi szándékát mielőbb jelezze a megadott regisztrációs e-mail címen, hogy ne maradjon le a programról!

Kérjük továbbá, hogy amennyiben Ön egy zirci intézmény egészségügyi vagy rendvédelmi dolgozója,  pedagógusa, már a regisztrációnál jelezze ezt - munkahelye megjelölésével -, hogy a kedvezményes belépést biztosítani tudjuk Önnek!

A regisztráció során jelölje meg azt is, hogy a 17 vagy a 18 órakor induló tárlatvezetésen kíván részt venni és hány fővel!

A regisztráció akkor lesz érvényes, ha a visszaigazoló e-mailt is megkapta a regisztrációt végző kollégától.

Regisztráció kezdete: 2021. OKT 01.
Regisztráció vége: 2021. OKT 20.
További információk:
Programunkkal szeretnénk külön is megszólítani a pandémia elleni védekezésben városunkban oroszlánrészt vállaló szakmák képviselőit, a zirci intézmények egészségügyi és rendvédelmi dolgozóit, pedagógusait. Számukra ez alkalommal kedvezményes belépést biztosítunk. Erre való jogosultságukat kérjük, jelezzék a regisztrációkor!

 

Célközönség
Felnőttek, idősek és fiatalok egyaránt; családok nagyobb gyermekekkel (a kicsik esetleg megrémülhetnek a hallottaktól).

FELELŐS SZEMÉLY
Név: Balláné Szőke Edit
Cím: 8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.
Telefon: +36-88-575 300
E-mail: szoke.edit@nhmus.hu

 

Esemény dátum: 
péntek, 2021, október 29 - 17:00